Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Amsterdam krijgt nieuw sportpark in Zuidas

dinsdag 8 mei 2018

Vanaf 2019 krijgt AFC uit Amsterdam de beschikking over een nieuw sportpark in de Zuidas.

Na lange onderhandelingen tussen de gemeente en AFC is een samenwerkingsovereenkomst getekend, waardoor de plannen gerealiseerd kunnen worden. Het sportpark krijgt vijf kunstgrasvelden, een tribune en een clubhuis. Alle vijf velden krijgen bovendien verlichting, waardoor ook 's avonds gespeeld kan worden.

Voetbal tijdens de bouw
De ontwikkeling en realisatie van het sportpark is in handen van de gemeente. Door een gefaseerde aanpak kan er ook tijdens de bouw gevoetbald blijven worden. Nu al wordt gestart met de realisatie van een tijdelijk extra kunstgrasveld. In 2017 gaat de schop de grond in om te starten met de realisatie van een ondergrondse parkeergarage. In 2019 moet alles af zijn. Na oplevering wordt AFC huurder van de velden en eigenaar van het clubhuis.

Drainage
Voor het ontwerp van het clubgebouw is Paul de Ruiter Architects geselecteerd. De bijgebouwen en de omheining worden ontworpen door M3H architecten. Nophadrain levert drainagesystemen voor de nieuwe kunstgrasvelden. Op basis van de te verwachten belastingen en de beperkte afwateringsmogelijkheden heeft Nophadrain samen met Royal Haskoning, de gemeente Amsterdam en Van der Werff Infra besloten hier het ND 900hd Drainagesysteem toe te passen.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM