Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Emmen wint op gerepareerde kunstgrasmat Den Bosch

dinsdag 24 april 2018

FC Emmen heeft gisteravond de inhaalwedstrijd bij FC Den Bosch gewonnen met 1-2. Het duel werd vrijdag afgelast omdat er enkele scheuren in het kunstgras zaten.

Voor de 'replay' wilde de KNVB niets aan het toeval overlaten en liet op de dag van de wedstrijd nog twee keuringen uitvoeren. Daarbij bleek dat de grasmat in De Vliert nu wel bespeelbaar was.

Losse stroken
De spelers van beide clubs waren vrijdagavond volop met de warming-up bezig, toen scheidsrechter Van der Eijk constateerde dat de naden van de stroken kunstgras op meerdere plaatsen hadden losgelaten. Na een oponthoud van een halfuur werd de wedstrijd definitief afgelast.

Beton zichtbaar
Ook een toegesnelde monteur met een groot lijmpistool kon, evenals de keeper van FC Emmen, het besluit van de scheidsrechter niet veranderen. Van der Eijk had FC Den Bosch in eerste instantie drie kwartier de tijd gegeven om de losgelaten naad in het strafschopgebied te herstellen. Een algehele veldkeuring leverde op dat het kunstgras op meerdere plekken had losgelaten. Volgens de scheidsrechter was het op sommige stukken mogelijk het gras zo ver omhoog te trekken dat het beton eronder zichtbaar werd en kon hij de veiligheid van de spelers niet garanderen.

Play-offs
Voor dertien meegereisde fans uit het oosten zette Cas Peters FC Emmen maandagavond al na 12 minuten op voorsprong na een toegekende strafschop. Nadat Den Bosch in de 78e minuut de stand gelijk trok, tekende Gronsveld voor de winnende treffer van Emmen, dat naar de zevende plek stijgt. Daarmee kan Emmen deelname aan de halve finales van de play-offs om promotie en degradatie veilig stellen.

Bron: de Gelderlander


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM