Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

DLF-gras kleurt WK stadions in Rusland groen en beetje oranje

woensdag 28 maart 2018

Door verwarming en afdekking vestigt het gras al vanaf bij -25 graden Celsius
Door verwarming en afdekking vestigt het gras al vanaf bij -25 graden Celsius
Terwijl de koude winter in noord-Europa nog niet voorbij is, begint men in Rusland al met aftellen voor het WK voetbal deze zomer.

Tijdens de zomer van 2018 staan de DLF innovaties in de basis van het toernooi. Drie maanden voor de aftrap, zijn de DLF-sportveldmengsels in 8 van de 12 wedstrijdstadions en 2/3 de van de trainingsvelden aanwezig. DLF grassen en genetica zijn gekozen vanwege de prestaties tijdens de afgelopen WK's in Zuid-Afrika in 2010 en in Brazilië in 2014.

Alle WK stadions worden in het voorjaar doorgezaaid met Engels raaigras. De meeste stadions kiezen voor een mengsel met zowel Diploïd Engels raaigras als Tetraploïd Engels raaigras(4turf)). De verbeterde 4turf rassen kiemen sneller dan traditionele diploïde rassen en zijn speciaal ontwikkeld voor snelle vestiging en unieke stresstolerantie. Dit maakt deze soort uitermate geschikt voor het harde Russische klimaat.

Bij de foto:

De Kazan Arena, is op 20 januari ingezaaid met een mengsel van veldbeemdgras, Engels raaigras en 4turf. De verwarming in de grond samen met het afdekken van het veld maakte het mogelijk om het gras al te laten kiemen en te vestigen bij een buitentemperatuur van -25°C.


door Hein van Iersel


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM