Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Zutphen renoveert tien buitensportaccommodaties

maandag 12 maart 2018

De gemeente Zutphen investeert 3,1 miljoen euro om een aantal buitensportaccommodaties te renoveren. Tot 2023 worden velden, veldverlichting, hekwerken en andere terreinafsluitingen onder handen genomen.

Het college van B en W heeft het investeringsplan voor de sportcomplexen opgenomen in de toekomstvisie van de gemeente. De komende tijd krijgen sportclubs de gelegenheid om hun mening te geven over de gemaakte keuzes van de gemeente. De gemeente raad zal naar verwachting eind mei het laatste woord hebben.

Inventarisatie

Na een inventarisatie in 2017 is gebleken dat er flinke investeringen nodig zijn voor een aantal sportcomplexen. Inmiddels heeft Zutphen al prioriteiten gesteld en de kosten berekend.

Nieuwe visie
Sportwethouder Coby Pennings spreekt de hoop uit dat de sportclubs tevreden zijn met de nieuwe visie. Ze zegt te verwachten dat de clubs zich er in kunnen vinden, maar dat er de komende tijd wel clubbestuurders zullen zijn die aankloppen voor een gesprek.

Onderhoud of vervanging

In de afgelopen twee jaar is er al overleg geweest met de sportclubs over het onderhoud of vervanging. Dit bleek noodzakelijk bij de vijf sportparken en vijf tennisparken in de gemeente. In totaal worden zeventien sportvelden, 31 tennisbanen, een atletiekbaan en een MTB-circuit gerenoveerd. De gemeente is verantwoordelijk voor de sportvelden, de gebouwen zijn voor rekening van de clubs.

Schrijnende gevallen
Er zijn binnen de gemeente ook schrijnende gevallen, zoals bij de voetbalclubs AZC en Warnsveldse Boys. Met die clubs gaat de gemeente eerder aan de slag. Bij AZC worden later dit jaar twee natuurgrasvelden gerenoveerd; langs een van de velden wordt verlichting geplaatst. Bij Warnsveldse Boys wordt de toplaag van een kunstgrasveld dit jaar vervangen. Hoewel sommige clubs met een ruimtegebrek kampen, is er geen geld voor extra velden.

Bron: de Stentor

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM