Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Zes clubs Den Bosch zetten natuurgras om in kunstgras

woensdag 7 maart 2018

Een zestal voetbalclubs in de gemeente Den Bosch hebben de garantie gekregen om zo snel mogelijk zes natuurgrasvelden om te zetten in kunstgrasvelden. Hiervoor is de komende jaren drie miljoen euro beschikbaar.

Het gaat om de clubs OJC Rosmalen, FC Engelen, Emplina, BLC, EVVC en Wilhelmina. Ze kunnen nu gezamenlijk aan de slag met de werkzaamheden, waarschijnlijk met korting.

Garantie
De zes clubs hadden alarm geslagen vanwege het grote tekort aan veldcapaciteit. Ze willen elk een natuurgrasveld omzetten in een kunstgrasveld, dat ze onbeperkt kunnen gebruiken. Ze zouden de komende jaren op geld van de gemeente moeten wachten, voordat ze voor kunstgras in aanmerking zouden komen. Ze kregen die garantie dinsdagavond van André Rotman van de VVD. De garantie hebben de verenigingen nodig als voorfinanciering van de kosten.

Kurk
De politieke partijen hulden zich in stilzwijgen over het vorig jaar door de gemeenteraad genomen besluit om geen nieuwe kunstgrasvelden aan te leggen zolang er onduidelijkheid bestaat over de milieu- en gezondheidsaspecten van welke vorm van infill dan ook. Het voorstel van Rotman gaat overigens niet uit van kunstgrasvelden met omstreden infill, maar van een duurzame en milieutechnische variant als kurk.

Bron: bd.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM