Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Promax infill 2017: 6 gecertificeerde velden én doorontwikkeling

donderdag 15 februari 2018

In 2016 introduceerde Fieldturf Tarkett het nieuwe 100% Paks-vrije infill materiaal Promax in de Duitse en Belgische markt. Begin 2017 werd een Nederlandse pilot uitgevoerd met Promax infill in de gemeente Groningen op een pupillenveld bij Velocitas. Na deze pilot volgde meer Nederlandse velden met de keus voor het eigen ontwikkelde en in eigen huis geproduceerde Promax infill.

Alternatieven

Voorheen werd in het aanbestedingstraject veelvuldig gekozen voor de meer bekendere producten zoals TPE, EPDM of kurk. Echter brengen deze infills diverse risico's en onbekendheden met zich mee. Te denken valt aan verkleefde infill, vorstgevoeligheid, de zembladiscussie of waterdoorlatendheidsproblemen. Diverse opdrachtgevers zagen het nieuwe PE Promax infill wel zitten. Het feit dat het materiaal 100% Paks vrij is, minimaal 8 jaar garantie wordt gegeven tegen agglomeratie en PE infill volledig recyclebaar is zijn daarbij belangrijke argumenten.

6 velden
Inmiddels liggen er in Nederland zes KNVB gecertificeerde velden met Promax. Alkmaar, Gouda, Rotterdam (ook de uitloopstrook van stadion De Kuip) en Wadenoijen hebben velden met een Paks vrije infill. Ook op vezeltechnologie bieden de velden iets speciaals: De Vertex core combi vezel zorgt voor een opsluiting van de infill. Uitspelen van infill wordt zo beperkt en de vezels genieten een betere ondersteuning.

Fieldturf Tarkett ontwikkelt door
Fieldturf Tarkett staat niet stil, ze werken aan de verdere ontwikkeling van Promax. Mede op basis van spelerservaringen wordt er continue onderzocht of vorm en samenstelling van de PE korrels (binnen de normen) zodanig aangepast kunnen worden dat speelgenot en slidingvriendelijkheid verder geoptimaliseerd kunnen worden. Fieldturf Tarkett overweegt in het voorjaar van 2018 de nieuwe aangepaste PE korrel als pilot in bestaande velden in Alkmaar aan te brengen. Hierdoor kunnen geïnteresseerde opdrachtgevers de nieuwste generatie PE infill al ervaren en is het vanaf de zomer van 2018 ook voor hen mogelijk om de nieuwste generatie Promax infill te kiezen.

door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM