Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Opleiding Terreinmeester binnenkort van start

dinsdag 13 februari 2018

Op woensdag 21 februari gaat bij IPC Groene Ruimte de opleiding Terreinmeester weer van start, mits er voldoende deelnemers zijn.

Deelnemers kunnen nog instromen tot en met dinsdag 6 maart. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van IPC Groene Ruimte. Naast het volgen van de hele opleiding is het ook mogelijk losse modules te volgen. De losse modules staan hieronder vermeld inclusief startdata.

Opleiding Terreinmeester
Buitensportaccommodaties stellen hoge eisen aan de kwaliteit van velden, looppaden en omringend groen. Zowel sporters als publiek hebben zo hun wensen. Met de juiste kennis en kunde bewijst u uw vakmanschap en zorgt u voor tevreden klanten. Alle modules van deze opleiding bevatten de laatste ontwikkelingen en innovaties en worden gegeven door vakmensen met kennis en passie. Hierdoor sluit de opleiding naadloos aan bij de duurzame praktijk waarin u werkzaam bent.

Module Gras & Beplantingen: startdatum 21 februari
De module Gras & Beplantingen is een module waarbij u kennis maakt met de 40 meest voorkomende boom- en struiksoorten op de golfbaan. U leert ze herkennen en wat de eigenschappen zijn van deze soorten, zowel de winter- als zomerkenmerken. U kunt de soorten zowel de Nederlandse als wetenschappelijke naam benoemen. U leert in welke periode bomen gesnoeid worden. U kunt probleemtakken benoemen en de randvoorwaarden voor begeleidingssnoei benoemen. Daarnaast weet u op professionele wijze deze takken af te zagen.

Module Gras & Toplaag: startdatum 6 maart
Tijdens de module Gras & Toplaag worden diverse grassoorten, onkruiden en schimmels nader behandeld en ervaart u hoe met gerichte bemesting de strijd tegen onkruid en ziektes aangegaan wordt. Na deze module kunt u grassen en plagen herkennen. U maakt de juiste keus in grassoort en weet 'rassen' toe te passen voor specifieke (duurzame) toepassingen zoals roodzwenk, struisgras, Engels raai en blends.

Module Gras & Onderhoud: startdatum 18 september
De module Gras & Onderhoud is een module waarbij praktijk een belangrijke rol speelt. Als vakbekwaam Terreinmeester voert u handmatig en machinaal het gangbare onderhoud uit aan alle terreinonderdelen van de grasmat en de omgeving. U houdt rekening met de kenmerken van het speelveld, van spelers, bezoekers en met de actuele terreinomstandigheden. In deze module leert u machines en gereedschappen correct af te stellen, te controleren en te onderhouden. Alles met in achtneming van de geldende veiligheidsvoorschriften. U gaat ervaren dat u met duurzaam beheer lagere kosten en een hogere kwaliteit kan garanderen. Op het gebied van machines worden de nieuwste machines, innovaties en ontwikkelingen in het vak bekeken en besproken.

Module Gras & Accommodaties: startdatum 13 november
De module Gras & Accommodaties bestaat voor de Terreinmeester uit vier onderdelen. Het onderdeel verhardingen behandelt de verschillen tussen de soorten verhardingen die op een accommodatie kunnen worden toegepast, reparatie en bestrijding van onkruid. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan alle mogelijke hekwerken en veldafzettingen die noodzakelijk zijn voor het beoefenen van de verschillende sporten. In het onderdeel meten en uitzetten leert u het uitzetten van projecten op een professionele wijze en de verschillende methodes die daarvoor gebruikt kunnen worden. Drainage is het reguleren van de grondwaterstand. U leert de grondbeginselen van het draineren van een accommodatie. U maakt onder meer kennis met de verschillende aanlegmethoden en de eisen die worden gesteld aan de controle en het onderhoud van een drainage.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM