Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Internationale Hockey federatie kiest voor blauwe velden

dinsdag 13 februari 2018

In het verleden is voor internationale hockeytoernooien gekozen voor blauwe velden. Argumentatie daarachter was dat de combinatie van een blauw veld en witte ballen de beste weergave zou geven op TV.

Ondanks deze pilots bij internationale toernooien zoals de Olympische spelen van 2012 in London heeft de internationale hockey Federatie (FIH) nooit een dwingende keuze opgelegd voor een bepaalde kleur. Zo kon het zijn dat bij latere toernooien weer gekozen werd voor groen.
De FIH maakt die keuze nu wel. Volgens de federatie is de een blauw veld in combinatie met een witte bal de beste combinatie voor hockeywedstrijden die op tv worden verslagen en zou onderzoek en feedback van broadcaster dat ook aantonen.
Dat wil niet zeggen dat meteen alle topvelden zullen worden vervangen voor een blauw veld. De FIH zegt daarover dat ze begrijpen dat veel stadions zijn voorzien van relatief nieuwe velden en dat die pas vervangen zullen worden voor een nieuw blauw veld na verloop van tijd.

De beste kleur blauw is volgens de FIH de kleur London Blue. Naast deze kleur zullen ook een aantal andere tinten blauw worden goedgekeurd door de FIH.


door Hein van Iersel


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM