Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Zembla: ‘Ook Franse overheid onderzoekt gevaren rubbergranulaat’

maandag 12 februari 2018

In navolging van Nederland gaat ook de Franse overheid onderzoeken of kunstgras met rubbergranulaat gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Dit meldt Zembla op zijn website.

Volgens Zembla laat de Franse overheid onderzoeken of het rubbergranulaat een gevaar is voor de gezondheid. Volgens het journalistieke onderzoeksprogramma bevatten de korrels kankerverwekkende stoffen en wil nu ook de Franse overheid weten hoe gevaarlijk die stoffen werkelijk zijn.

Blootstelling aan toxische stoffen

Zembla maakt melding van het Franse sporttijdschrift 'So Foot', dat eind november vorig jaar een lange reportage schreef over de gezondheidsrisico's van kunstgrasvelden met rubbergranulaat. In het artikel kwam een onderzoeker van de universiteit Yale aan het woord, die stelde dat 'er aanwijzingen zijn dat er 190 verschillende kankerverwekkende stoffen in het rubber op de Franse kunstgrasvelden zijn aangetroffen.' De onderzoeker in het artikel, Vasilis Vasiliou, stelt ook dat het vermalen van een band als gevolg heeft dat de blootstelling aan toxische stoffen vele malen groter is dan een band die in zijn geheel intact blijft.

Bron: Zembla

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM