Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Geen bodemverontreiniging kunstgrasvelden Purmerend

dinsdag 2 januari 2018

Bij twee kunstgrasvelden in Purmerend is na een verkennend bodemonderzoek (NEN5740) geen bodemverontreiniging aangetroffen. Dat is de belangrijkste conclusie uit een rapport van adviesbureau Kwinfra.

De kunstgrasvelden in de gemeente kwamen in opspraak na de meest recente uitzending van Zembla in oktober 2017. Er werd daarna gespeculeerd over een sanering van de velden, die twee ton zou kosten. De gemeente besloot daarop een bodemonderzoek te laten uitvoeren op een rugby- en een voetbalveld. De randen van beide sportvelden zijn onderzocht, evenals grond- en drainagewater.

Zink aangetroffen

Bij het voetbalveld werd een lichte verhoging van zink aangetroffen. De Wet bodembescherming is hier echter niet van toepassing omdat de constructie niet tot de bodem gerekend wordt. Verder werden concentraties rubbergranulaat aangetroffen in bermen rond het veld. Door het ontbreken van een nulmeting kon niet vastgesteld worden of dit ook daadwerkelijk verontreiniging heeft veroorzaakt.

Geen maatregelen nodig
De onderzoekers concluderen dat het bodemonderzoek 'geen enkele aanleiding geeft tot urgente of vergaande maatregelen op de sportcomplexen'. Wel raden zij aan om bijvoorbeeld veegroosters te plaatsen om zo de verspreiding van infill te beperken. Het volledige rapport van het bodemonderzoek is hier te lezen.

Het rapport heeft overigens niet iedereen binnen de gemeente gerustgesteld. Paul van Meekeren (D66) stelde al schriftelijke vragen aan het college naar aanleiding van het rapport.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM