Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Meer dan 260 exposanten De Groene Sector Vakbeurs

maandag 18 december 2017

Op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg maken meer dan 260 exposanten hun opwachting. In totaal hebben zich 67 nieuwe exposanten ingeschreven ten opzichte van 2017.

De Groene Sector vakbeurs, de traditionele opening van het beursseizoen, wordt gehouden op 9, 10 en 11 januari in Evenementenhal Hardenberg. Eerder werd al bekend dat het concept van het Groene Inspiratiepark wordt uitgebreid en dat de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg in het park wordt gehouden. Met name het aanbod in tuin- en parkmachines, verlichting en groot groenvoorzieners breidt uit, zo is nu bekend gemaakt.

Alle groensegmenten vertegenwoordigd
Organisator Ramon Schlepers laat weten dat de beurs qua exposantenaantal iets is gegroeid, maar dat veel bedrijven groter uitpakken. Daardoor is de beurs in vierkante meters groter dan de dit jaar gehouden vakbeurs. In 2018 zijn alle 'groen' segmenten uitgebreid vertegenwoordigd.

Het groene inspiratiepark
Eerder maakte de organisatie al bekend dat Het Groene Inspiratiepark ten opzichte van dit jaar gaat uitbreiden van een halve hal naar een hele. Dit concept werd in 2017 voor het eerst toegevoegd aan de beurs en werd meteen de grote publiekstrekker. Het Groene Inspiratiepark fungeert als inspiratietuin voor gemeenten en 'groene professionals'. In het park komen alle onderdelen van het vak samen: de aanleg van tuinen, maar ook het onderhoud, van de bodem tot het groen en alles wat daartussen zit. Het park steekt in op duurzaamheid, innovatie en onderscheidend vermogen met een directe vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Stihl Experience
Een themahal van De Groene Sector Vakbeurs is de Smart Stihl experience. Een volledige hal staat in het teken van de toekomsttechnologie en de digitale ontwikkelingen in de tuinsector. Er zijn demonstraties van professionele accumachines en van talrijke nieuwe producten, zoals de eerste Stihl accu combinotor en de Stihl Smart Garden Hub.

Verlichting en groot groenvoorzieners
Door het aanbod van Burlight en Maretti Projectverlichting en het feit dat In-Lite Outdoor Lighting dit jaar niet als mede-exposant, maar met een eigen stand zal deelnemen, groeit het aanbod verlichting ook op De Groene Sector Vakbeurs. 'En het aanbod groot groenvoorzieners neemt toe door de komst van Sight Landscaping. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in advies, ontwerp, aanleg, onderhoud en beheer van buitenruimtes neemt voor het eerst deel aan De Groene Sector Vakbeurs', aldus Schlepers.

Negentiende editie
De Groene Sector beleeft op 9, 10 en 11 januari 2018 haar negentiende editie in Hardenberg. Jaarlijks komen gemiddeld 18.000 professionals uit de groene sector op het driedaagse evenement af: van hoveniers, boomkwekers en tuin- en landschapsarchitecten tot beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM