Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Eerste kunstgrasveld specifiek voor American football

donderdag 14 december 2017

Het creƫren van de belettering (te zien op de achtergrond) was een van de vele uitdagingen
American football-club Amsterdam Crusaders kreeg onlangs een nieuw veld. Het is het eerste American football-veld dat gemaakt is van kunstgras en exclusief voor deze sport is bedoeld.

Dat was een uitdagend project. Bij de gehele voorbereiding werd de gemeente Amsterdam bijgestaan door Adviesbureau Simoove, dat ook de uitvoering begeleidde. Wouter Stuive van Simoove zit al bijna tien jaar in de buitensportaccommodaties en de sportvelden, maar voor hem was dit het eerste American football-veld, wat toch iets heel anders is. 'Samen met de gemeente hadden wij ons goed voorbereid om te bepalen aan welke sporttechnische eisen het veld moest voldoen volgens de NFL (National Football League). De spelers liggen veel op de grond, om het zo maar te zeggen. Daarom moest het veld ook voldoen aan de HIC-waarden ('head injury criterion').'

Ook alle belijning is aangebracht volgens de American football-normen, die ander zijn dan voor een standaard voetbalveld. Op het sportpark ligt ook Golfbaan Sloten, een 9 holesgolfbaan, tussen, op en langs de sportvelden. Ook dat zorgde voor de nodige uitdaging.

CSC Sport uit Zeewolde legde het veld aan. De gemeente koos voor een mat van Greenfields met een RST-funderingslaag (RST is 'recycle sport top'). Ook voor projectmanager Arjan Thoen was het de eerste keer dat hij met een American football-veld te maken kreeg. 'We hebben wel rugbyvelden aangelegd en het lijkt wel enigszins op elkaar, maar de belijning en maatvoering zijn toch anders. Dit is een echt officieel American football-veld.'

Hoofdredacteur Hein van Iersel ging onlangs een kijkje nemen, en vertelt hier over de totstandkoming:Meer weten over de totstandkoming? Een uitgebreid verslag over de club en haar nieuwe veld verschijnt binnenkort in Fieldmanager!

door Sylvia de Witt / Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM