Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nijmegen investeert in extra kunstgras

maandag 11 december 2017

De gemeente Nijmegen gaat de komende twee jaar bijna 3 miljoen euro investeren in de aanleg van extra kunstgrasvelden. De financiële injectie is vooral om de training- en wedstrijdcapaciteit te vergroten op vijf veel gebruikte sportparken.

Het meeste geld wordt geïnvesteerd in de aanleg van extra kunstgrasvelden. Dat is met name bedoeld om de training- en wedstrijdcapaciteit van de velden te vergroten bij enkele voetbal- en hockeyverenigingen die nog steeds groeien.

Voor verschillende clubs wordt in de buidel getast: voetbalvereniging Trekvogels, Orion, Oranje Blauw, OSC en DVOL. Bij hockeyvereniging NMHC in Brakkenstein wordt eveneens snel een extra veld geplaatst.

Uit onderzoek is gebleken dat er ook bij hockeyclubs een grote behoefte is aan extra sportvelden. Zo krijgen Union, QZ en NMHC een nieuw veld. Bij de laatste club is de behoefte aan een veld het meest dringend. Nijmegen heeft de afgelopen drie jaar al 1,2 miljoen euro uitgegeven aan de sportaccommodaties van de hockeyclubs. De komende vijf jaar is er nog een extra investering van tenminste 1,1 miljoen euro nodig voor het vervangen van de toplagen van de huidige velden.

Bron: de Gelderlander


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM