Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Groundsman
Stad + Groen

Polytan brengt nieuw kunstgrassysteem voor hockey op de markt

vrijdag 26 januari 2018

Poligras Tokyo GT (foto: Polytan)
Polytan brengt nieuw kunstgrassysteem voor hockey op de markt: het niet-gevulde Polytan Poligras Tokyo GT ('Green Technology').

Het product is het resultaat van doorontwikkelingen van Poligras Platinum, het kunstgras dat ook gebruikt werd tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het filament van Poligras Tokyo GT is gemaakt van meer dan 60 procent herbruikbare, biobased materialen.

De constructie is dusdanig aangepast op dit nieuwe materiaal, dat het oppervlakte evengoed multidirectioneel is. Er kan dynamisch en accuraat op gespeeld worden en er is een snellere beweging van de bal mogelijk. Polytan is er naar eigen zeggen in geslaagd de rolafstand van de bal met 25 procent te verhogen in verhouding tot voorganger Poligras Platinum.

Volgens de fabrikant is het kunstgras duurzaam, stabiel en beschermd tegen vroegtijdige slijtage. Een speciale opbouw in moleculenstructuur van Polytans Entanglement-technologie voorkomt dat de randen van het veld splijten. Ondanks een zachtere PE-formulering is het kunstgras harder en robuuster. De Coolplus-technologie zorgt ervoor dat het veld niet te heet wordt. Het infraroodspectrum van de zon, verantwoordelijk voor het produceren van warmte, wordt gereflecteerd door pigmenten in de vezels.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM