Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

The day after... Fieldmanager of the Year 2018

dinsdag 21 november 2017

Henri ter Braak, Marc Grooteman, Nico van Eerden en Jan Gijzen
16 november vond tijdens de Nationale Sport Vakbeurs de uitreiking van Fieldmanager of the Year plaats. Marc Grooteman won de titel Fieldmanager of the Year 2018, Jan Gijzen werd Fieldmanager High Potential.

De wedstrijd, gespronsord door Toro, DLF en Melspring, werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Ook dit jaar was het weer een spannende strijd, vertelde juryvoorzitter Bernard van den Bosch tijdens de avond.
Alle kandidaten zijn vakkundige en goed onderlegde professionals, met elk hun eigen kwaliteiten. Ook uit het juryrapport klinkt grote waardering voor de vier.

We laten de kandidaten nog een keer de revue passeren, inclusief enkele punten uit het juryrapport.

Marc Grooteman (Holland Sport)
Marc Grooteman is afkomstig uit de hovenierswereld. Bij Holland Sport is hij teamleider voor alle buitensportaccommodaties en tegelijkertijd sportveldadviseur. Hij stuurt veel van de werkzaamheden aan met apps en werkt met robotmaaiers. Zijn oog voor innovatie is ook de jury niet ontgaan. Daarnaast viel de fieldmanager op door een goede feeling met zijn velden en sportcomplexen. Grooteman komt er wekelijks en legt alle informatie vast in een beheersysteem.

Nico van Eerden (Gildebor)
Nico van Eerden wordt door de jury 'een echte verbinder' genoemd. Van Eerden praat bevlogen over zijn vak en zijn team medewerkers. Communicatie gaat het gemakkelijk af, zowel met vrijwilligers als met bijvoorbeeld wethouders. De fieldmanager haalt het beste uit zijn personeel en met een divers werkpakket biedt hij hen alle mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Henri ter Braak (Ter Braak Cultuurtechniek)
Goed en regelmatig contact met, en het ontzorgen van gemeenten, clubs en vrijwilligers staat bij Henri ter Braak hoog in het vaandel. Ter Braak heeft een duidelijke visie van waar hij met zijn bedrijf naartoe wil. Hij heeft interesse in innovatie; past machine en apparaten aan, beproeft bodemscanning ter ondersteuning van bezanden, bemesten en renoveren van de velden en kijkt naar de ontwikkeling in andere sectoren. De jury spreekt daarnaast waardering uit voor het feit dat hij les geeft op het AOC en werkt met stagiaires.

Jan Gijzen (FC Utrecht)
Jan Gijzen werkte vroeger als hoofdgreenkeeper. Die kennis past hij toe in zijn huidige werk. Hij is innovatief en past machines aan op zijn eisen. Zo heeft hij zijn kunstmeststrooier aangepast voor het strooien van fijnkorrelige kunstmest. Gijzen is voorstander van het delen van kennis, wat hij onder meer doet via social media. Door zijn inzet, enthousiasme en vooruitstrevendheid kunnen we veel van hem verwachten, aldus de jury.

Fieldmanager feliciteert Marc Grooteman en Jan Gijzen met de mooie titels en bedankt alle genomineerden voor hun enthousiasme én het op de kaart zetten van het fieldmanagersvak!

Hieronder een sfeerimpressie van de avond. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.Dagvoorzitter Ben Moonen opent het programma Hendrik Nagelhoud (DLF) en Ben Moonen Maarten van Heck (Toro)
Jos Theunissen (Melspring) AD-columnist Sjoerd Mossou geeft zijn visie op natuur- en kunstgras Genomineerde Henri ter Braak aan het woord Jurylid Bernard van den Bosch vertelt over de kandidaten
Fieldmanager of the Year 2017 Gerard Verweijen draagt de schaal over aan Marc Grooteman De genomineerden: Henri ter Braak, Marc Grooteman, Nico van Eerden en Jan Gijzen Winnaar Marc Grooteman High Potential Jan Gijzen

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM