Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Holland Sport voert kwaliteitsmetingen uit met robotmaaiers

donderdag 12 oktober 2017

Holland Sport uit Alkmaar gaat de komende tijd kwaliteitsmetingen uitvoeren met robotmaaiers van Belrobotics. Doel hiervan is te onderzoeken welke besparing de robotmaaiers opleveren wat betreft werkdruk en maai-intensiteit.

Holland Sport, een bedrijf dat totaalbeheer uitvoert op sportparken, heeft de robotmaaiers onder andere geplaatst op een voetbalveld, maar ook op het binnenterrein van een atletiekbaan en een rugbyveld.

Kwaliteitsmetingen
Fieldmanager Marc Grooteman van Holland Sport, zojuist genomineerd als Fieldmanager of the year, gaat de kwaliteitsmetingen de komende tijd uitvoeren. Hiervoor heeft robotmaaierproducent Belrobotics met zijn dealer WN Kramer een aantal Bigmow robotmaaiers geleverd aan het Alkmaarse bedrijf.

Verlichting werkdruk
Bedoeling is dat de robotmaaiers van Belrobotics de komende tijd op vele sportvelden en sportparken actief zullen zijn. Onderzocht wordt daarbij onder meer of de robotmaaiers de werkdruk kunnen verlichten, zodat er minder vaak handmatig gemaaid hoeft te worden.

Hapje en drankje
Een van de sportclubs waar de automatische maaiers momenteel actief zijn, is voetbalvereniging Nieuwe Niedorp. Deze is content met de maaiers, vertelt Tiny Buijtels van Belrobotics: 'Ze hebben verschillende clubs uit de omgeving uitgenodigd om met een hapje en drankje de kwaliteit van hun sportvelden te laten zien, nu ze met robots zijn gaan maaien.'

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM