Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

De Wolden Hoogeveen aan de slag met nieuwe machine

donderdag 5 oktober 2017

GKB Machines heeft onlangs samen met Groenoord een TopAir 200 geleverd bij De Wolden Hoogeveen (samenwerkingsorganisatie van gemeenten Hoogeveen en De Wolden). Deze machine zal ingezet worden op de verschillende velden binnen de gemeenten.

De Evolvente-messen van de TopAir zijn door GKB zo ontwikkeld, dat ze de wrikkende werking in de toplaag minimaliseren en de toplaag vlak blijft. Daarnaast zorgt de speciale vorm voor minimale wrijving tussen het mes en de grond, waardoor het beluchten minder vermogen kost. De te realiseren werksnelheid is daarmee ongeveer 10 km/h. De werkdiepte is maximaal 16 cm, welke eenvoudig afgelezen kan worden op de meebewegende meetlat.

In dezelfde werkgang is het ook mogelijk om het sportveld te rollen. De aandrukrol is hydraulisch af te stellen, zodat de keuze ontstaat om het beluchten en rollen te combineren of afzonderlijk uit te voeren. De aandrukrol is daarnaast te vullen met 300 liter water om extra druk op het veld te creƫren.

Ten slotte is het mogelijk om engerlingen te bestrijden door snijschijven te monteren in plaats van de Evolvente-messen. De combinatie van handelingen draagt bij aan een reductie van de CO2-uitstoot en chemievrij beheer van het sportveld.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM