Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Stihl boekt omzetgroei van meer dan tien procent

vrijdag 29 september 2017

De raad van bestuur op de persconferentie
De omzet van Stihl is in de periode van januari tot augustus 2017 gestegen met 11,9 procent tot 2,7 miljard euro. Dat maakte het Duitse bedrijf vorige week bekend op een persconferentie in Waiblingen.

'Met deze groei van meer dan 10 procent schakelen we resoluut naar een hogere versnelling. Vooral bij de accuproducten realiseerden we een uitzonderlijke sterke stijging van de omzet', aldus Bertram Kandziora, voorzitter van de raad van bestuur van Stihl. Daarbij beklemtoonde hij dat Stihl 'de kracht heeft om sterk te blijven groeien', terwijl het Duitse bedrijf op technologisch vlak zijn leiderspositie wil verstevigen.

Nieuwe maatstaven benzineproducten
Stihl houdt zich niet alleen intensief bezig met onderzoek en ontwikkeling op het vlak van de accutechnologie en de 'Connected Products', maar wil ook bij benzineproducten nieuwe maatstaven invoeren. 'Momenteel werken we aan de eerste kettingzaag ter wereld met een elektronisch gestuurde brandstofinjectie', zo kondigde Kandziora aan. Andere primeurs zijn de doorslijpmachine Stihl TS 440 met een ingebouwde QuickStop-rem voor de doorslijpschijf, en het Viking iMow Team van intelligent verbonden robotmaaiers.

Meer lezen? In het persbericht van Stihl staan alle nieuwigheden op een rijtje.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM