Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Vijftiende Nationale Grasdag over smart fieldmanagement

woensdag 13 september 2017

In de Amsterdam Arena presenteert Nationale Grasdag op woensdag 24 januari 2018 de themadag smart fieldmanagement.

De vijftiende editie van deze jaarlijkse studiedag voor sportveldbeheerders en -beleidsmakers schetst de ontwikkelingen rondom sensoring en precisiebeheer. In een interactief zaalprogramma krijgen deelnemers antwoorden, tips en praktische adviezen, zowel beheers- als beleidsmatig.

Toekomstbeeld
Sprekers uit de advisering, het bedrijfsleven en het onderwijs nemen bezoekers mee in de wereld van smart fieldmanagement. De slimme grasmat is geen toekomstbeeld meer, maar de werkelijkheid van vandaag. Sportvelden die via slimme sensoren zelf aangeven of ze water of voedingsstoffen nodig hebben zien we in de praktijk steeds meer terug. Net als sproeiers die automatisch in werking treden, precisiebemesting op de vierkante decimeter en maairobots die het werk doen.

Proeftuin voor innovatie
Nationale Grasdag werkt voor deze editie samen met de Amsterdam Arena, dat al sinds de opening in 1996 geldt als een belangrijke proeftuin voor fieldmanagement. Veel ontwikkelingen die nu gangbaar zijn, vonden hier hun oorsprong. Uiteraard is er volop aandacht voor de laatste technische snufjes die ervoor zorgen dat het gras op z'n best blijft met minimale inzet van water, grond- en brandstoffen.

De Nationale Grasdag is een initiatief van Limagrain Advanta, DCM, Kybys, Has Hogeschool, Eurofins Agro en Bras Fijnaart. Inschrijven voor de Nationale Grasdag kan via www.nationalegrasdag.nl.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM