Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

VVCS-veldencompetitie weer van start

woensdag 13 september 2017

Vorige maand is het nieuwe eredivisieseizoen begonnen. Dat vormt traditioneel ook het startschot voor de veldencompetitie van spelersvakbond VVCS.

VVCS-voorzitter Danny Hesp laat weten dat ook dit jaar alle aanvoerders weer meewerken aan de veldbeoordelingen. De aanvoerder van de uitspelende ploeg beoordeelt het veld van de tegenstander op het gebied van vlakheid, grip, hardheid, vochtigheid, en geeft tevens een algeheel cijfer. Die beoordelingen, gegeven op een schaal van 1 tot 5, leiden uiteindelijk tot een winnaar. De afgelopen vier jaar was dat Feyenoord.

Anticiperen op beoordelingen
Hesp plaatste vorige week op Twitter alvast een voorproefje van de eerste tussenstand. Daaruit blijkt dat onder meer Nac Breda, AZ en Feyenoord tot nu toe de volle punten scoorden. Zijn tweet kreeg meerdere reacties van fieldmanagers van BVO's. Zo pleit Henk Schreuder van SC Heerenveen ervoor om de veldbeoordelingen voortaan na iedere speelronde te publiceren. Hij krijgt bijval van Jan Gijzen (FC Utrecht), die stelt dat het op die manier mogelijk is om op de beoordelingen te anticiperen. Ook André Snakenborg (FC Groningen) ziet daar de meerwaarde van in.

Geen verandering

Voorlopig is daar echter geen sprake van. Naar aanleiding van bovenstaande commentaren vroeg vakblad Fieldmanager een reactie aan Danny Hesp. Hesp laat weten: 'Ondanks deze vraag blijven wij erbij om eens per kwartaal een tussenstand te geven. Ik denk dat fieldmanagers in dit geval ook de eigen aanvoerder kunnen raadplegen hoe de staat van het veld is, en of er iets te verbeteren is.'
door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM