Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Drie sportbonden steunen actie voor rookvrije accommodaties

maandag 28 augustus 2017

Het aantal sportclubs met een rookvrij beleid voor kinderen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Eind 2016 waren er zo'n 60 sportclubs die hun buitenterrein voor kinderen rookvrij hadden gemaakt; inmiddels zijn dat er bijna 140.

De Hartstichting verwacht dat komend sportseizoen nog eens 25 sportclubs met rookvrije maatregelen van start gaan. Vorige week maakten de landelijke sportbonden KNVB, KNHB en KNKV bekend dat zij zich aansluiten bij de beweging 'rookvrije generatie' om sportterreinen rookvrij te maken.

Goede voorbeeld
Komend seizoen gaan de bonden zich inzetten om rookvrije voetbal-, hockey- en korfbalterreinen te realiseren. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: 'Het is goed om te zien dat zoveel clubs en sportbonden zich al bij dit initiatief hebben aangesloten. Als KNVB staan wij ook voor rookvrije terreinen en met onze eigen KNVB Campus geven wij al het goede voorbeeld. Sport en gezondheid zijn belangrijk voor kinderen en roken hoort niet thuis in een gezonde sportomgeving.'

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM