Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

VB Projects installeert veldverwarming bij Ajax en Feyenoord

donderdag 17 augustus 2017

Hillesluis, de nieuwe accommodatie van Feyenoord
VB Projects verzorgt de veldverwarming voor de nieuwe trainingsaccommodatie van Feyenoord. Ook op het derde veld op Sportpark De Toekomst van Ajax heeft het bedrijf veldverwarming geïnstalleerd.

Feyenoord bouwt momenteel een nieuw trainingscomplex: Hillesluis. Daar krijgt de landskampioen de beschikking over twee velden, een kunstgras warming-upstrook en een apart keepersveld. Onder al deze velden legt VB Projects een veldverwarmingssysteem aan, met een nieuw ontwerp voor de verdeling van het warme water. In de velden zal meer dan zeventig kilometer PE-slang (polyethyleen) worden geïnstalleerd.

Duurzaamheid
GKB Visie bv uit Barendrecht is de partij die alles coördineert met betrekking tot de velden en buitenruimte. Fieldturf Benelux verzorgt de aanleg van de nieuwe velden. Door een prima samenwerking tussen alle partijen zijn de werkzaamheden in het veld voor de veldverwarming reeds met goed gevolg afgerond. Zodra het nieuwe hoofdgebouw gereed is, zal VB Projects in de technische ruimte haar installatie koppelen aan het stadsverwarmingsnet. Feyenoord maakt hiermee in haar veldverwarming gebruik van een duurzame warmtevoorziening.

Bediening met smartphone
Ajax is dit jaar gestart aan een flinke renovatie van het Sportpark De Toekomst. Naast het hoofdveld en veld 4 en 5, is aan VB Projects nu ook gevraagd om veld 3 te voorzien van een veldverwarming. In juni van dit jaar zijn deze werkzaamheden afgerond.

De flexibiliteit van het aangelegde systeem is groot. Bij Ajax kan ervoor gekozen worden om een veld af te sluiten of een extra veld aan te zetten. Vanaf de displays van de regeling in de mobiele technische ruimte naast veld 4 wordt de installatie geregeld. Bovendien kunnen deze regelingen via smartphone of tablet van de groundsman thuis worden binnengehaald en worden afgelezen. Op deze wijze kan er een vinger aan de pols gehouden worden om de velden in optimale conditie te krijgen en weersinvloeden het hoofd te bieden.

Foto's van de werkzaamheden in Rotterdam:


door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM