Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nieuwe kunstgrasvelden in gebruik genomen door RCL

donderdag 17 augustus 2017

Voetbalvereniging RCL uit Leiderdorp heeft gisteren enkele nieuwe kunstgrasvelden in gebruik genomen. Sportwethouder McDaniel trapte namens de gemeente de eerste bal op het nieuwe multifunctionele sportcomplex.

De vereniging verklaart zich met de ingebruikname van de velden en de start van het nieuwe seizoen tevens honderd procent rookvrij. De nieuwe velden vormen onderdeel van een grote renovatie van het sportcomplex, waar tegen het eind van het jaar ook een nieuw clubgebouw moet zijn verrezen.

Discussie
De wethouder stelde dat de gemeente de discussie rond de gezondheidsrisico's van rubbergranulaat nauwkeurig gevolgd had. Dit had de opdracht voor de nieuwe velden niet in gevaar gebracht. Hij stelde dat uit alle onderzoeken - waaronder meerjarenonderzoeken uit de Verenigde Staten - was gebleken dat SBR niet schadelijk is voor de gezondheid. Volgens McDaniel had de gemeente gewacht met aanbesteden tot de bekendmaking van de laatste onderzoeksresultaten. Aangezien deze uitwezen dat er geen schadelijke effecten aan het SBR verbonden waren en het alternatief twee keer zo duur zou uitpakken, had de gemeente voor rubbergranulaat gekozen.

Bron: sleutelstad.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM