Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nederlands gras op Confederations Cup 2017

dinsdag 27 juni 2017

Rusland is momenteel volop in de ban van de Confederations Cup, het aanlooptoernooi naar het WK voetbal dat Rusland in 2018 organiseert. Verschillende wedstrijden worden gespeeld op gras van Nederlandse makelij, te weten Barenbrug en DLF.

De wedstrijden worden gespeeld in vier verschillende stadions verspreid over Rusland, namelijk in het Saint Petersbrug Stadium (Petersburg), de Kazan Arena (Kazan), het Spartak Stadium (Moskou) en het Fisht Stadium (Sochi). Deze stadions zullen onder andere ook het decor vormen voor het Wereldkampioenschap in 2018. De uitdagingen van dit toernooi zijn de grote klimatologische verschillen tussen de speelsteden.

Zelfherstellend vermogen
Tijdens de Confederations Cup is gras van de hoogste kwaliteit van groot belang om het beste voetbal op de mat te kunnen leggen. Daartoe is er aan Queens Grass International, al meer dan 50 jaar een trouwe klant van Barenbrug, gevraagd om een aantal grasmatten te leveren voor het stadion in Sint Petersburg. In dit stadion, dat tevens het decor vormde voor de openingswedstrijd, zal ook de finale worden gespeeld. In Sint Petersburg is Barenbrug − een Nederlandse, wereldwijd toonaangevende graszaadonderneming − aan deze vraag tegemoet gekomen met de twee grasconcepten RPR en SOS. RPR is een Engels raaigras dat uitlopers vormt, dat resulteert in een sterke mat met een snel zelfherstellend vermogen. SOS (Super Over Seeding) kiemt zeer snel onder lage temperaturen en garandeert een goed herstelde grasmat. Dit gras groeit ook door bij slechte groeiomstandigheden als lage temperaturen, te weinig licht en teveel vocht.

Snelle vestiging
Momenteel maken Portugal, Mexico, Duitsland en Chili zich op voor de twee halve finales van de Confederations Cup. De voetballers van deze landen spelen hun wedstrijden in de stadions van Sochi en Kazan op 4turf van het eveneens Nederlandse DLF. 4turf is een innovatieve grassoort ontwikkeld door de kwekers van DLF. De soort Engels raaigras tetraploïd is nu geschikt gemaakt voor gebruik op sport- en recreatieterreinen. Hiermee heeft de praktijk de beschikking over een grassoort met een zeer snelle vestiging, speciaal ook bij lagere temperaturen. Ook is de soort beter bestand tegen stresssituaties. De 4turf-variant van DLF heeft zo goed gepresteerd in de Scanturf wintermetingen, dat het mengsel nu de top drie-positie inneemt op de Scanturf winterlijst.

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM