Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

28 september: elfde editie Nationale Grasdag België

woensdag 7 juni 2017

Op donderdag 28 september vindt in België de elfde editie van de Nationale Grasdag plaats. De Nationale Grasdag gaat dit jaar 'on tour'; er wordt vanaf deze elfde editie een bezoek gebracht aan de graszodenkwekers zelf.

Ook dit jaar zijn tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en professionals op donderdag
28 september welkom om kennis te maken met een breed spectrum aan grasveldbenodigdheden en expertise. Onder het thema 'een mooi gazon valt niet uit de lucht', worden alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen uitvoerig gedemonstreerd.

De perfecte grasmat
De organiserende partners delen graag hun expertise over de aanleg van de perfecte grasmat. Zo krijgen bezoekers advies over welk grasmengsel geschikt is bij doorzaai, welke meststoffen te gebruiken in functie van de uitgevoerde grondbewerkingen en tijdstip van het jaar, welke bodemverbeteraar in te werken, en welke gewasbeschermingsmiddelen aan te wenden vóór en na renovatie.

De Nationale Grasdag is een initiatief van vijf bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Bayer, Compo Expert, ICL (Everris) en Terracottem. Het proefveld in de Terbeeksestraat 71b, 2320 Meer (Hoogstraten) is exclusief voor de professionele groenvoorzieners en is toegankelijk van 9:30 tot 18:00. Voorinschrijving is verplicht via www.nationalegrasdag.be.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM