Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Compleet assortiment robotmaaiers te zien op 15 juni

dinsdag 6 juni 2017

Viking iMow
Eerder deze week meldden wij al de deelname van diverse fabrikanten aan de GTH Demo-Doe-Dag Zero Emission. Inmiddels zijn daar een drietal merken bij gekomen: Viking/Stihl, Astrobot en Eurogarden.

Stihl toont op de GTH Demo-Doe-Dag Zero Emission twee typen robotmaaiers: de Viking iMow MI 422 en de MI 632 PC. Viking staat bekend om de snel maaiende machines. De robotmaaiers beschikken over een vast maaimes en kunnen automatisch een maaiplan berekenen. Het bijzondere aan de iMow is dat deze aangesloten kan worden op een meervoudig laadstation: iMow Team, dat per 1 juli op de Nederlandse markt geïntroduceerd zal worden. Op deze manier kunnen meerdere robotmaaiers ingezet worden op één veld, allemaal met één dockingstation. De robotmaaiers communiceren allemaal met elkaar en zijn door één gebruiker te bedienen via een app; een primeur.

Astrobot One
Vlaamse onderhoudsrobot
Het Vlaamse Astrobot reist af naar Den Dungen met een speciale onderhoudsrobot voor kunstgrasvelden: de Astrobot One. De robot werkt geheel autonoom; hij rijdt zelf over de velden en ook naar het oplaadstation. De werking kan worden bijgehouden op een online beheerdersplatform, van waaruit het apparaat kan worden aangestuurd. Bovendien kan via dit medium een logboek worden bijgehouden, dat gebruikt kan worden door de beheerder, maar ook doorgestuurd kan worden naar de fabrikant in verband met garantievoorwaarden. De complete machine weegt ongeveer 80 kilo.
Eurogarden aanwezig met Ambrogio
Ook het Belgische Eurogarden is aanwezig op de GTH Demo-Doe-Dag Zero Emission. Zij zijn van de partij met de Ambrogio L400 Deluxe. De L400 is een maairobot voor 20.000 vierkante meter. De robotmaaier wordt aangedreven door 4 x 15 Ah-batterijen van 25,9 Volt. De L400 heeft een maaibreedte van 84 centimeter. Het model is beschikbaar in verschillende versies; de L400 is namelijk verkrijgbaar in een 10.000 m² versie (Basic) en een 30.000 m² versie (Elite).

Alle machines zijn op donderdag 15 juni in actie te zien tijdens de GTH Demo-Doe-Dag Zero Emission. Het evenement vindt plaats van 13:00 tot 16:00 uur in Den Dungen. Deelname is gratis; aanmelden kan hier.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM