Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Zo realiseer je in 5 stappen de mooiste gazons

vrijdag 19 mei 2017

Leer alles over de aanleg en het onderhoud van gazons op de 8e Nationale Gazon Demodag in het Utrechtse Eemnes. Op een groot demoterrein maken bezoekers kennis met de laatste trends en innovaties in de sector: van bodem tot gras en bemesting en van watertechniek tot de allernieuwste tuin- en parkmachines.

In één dagdeel en in een praktijksetting worden zij bijgespijkerd door de aanwezige specialisten. Bezoekers staan in een profielkuil, lopen op proefvakken en zijn getuige van live-demonstraties met tal van onderhoudsmachines.

"De Nationale Gazon Demodag wil hoveniers en groenbeheerders in kort tijdbestek veel elementaire kennis meegeven die direct inpasbaar is in de dagelijkse beroepspraktijk", zegt coördinator René de Munnik van Limagrain Advanta.

Op een terrein ter grootte van een voetbalveld zijn 12 haltes uitgezet waar doorlopend uitleg wordt gegeven. Verder kunnen bezoekers in gesprek met adviseurs en ervaringen uitwisselen met vakgenoten. Ook is er een paviljoen met een infomarkt over natuurlijke beheersing van ziekten en plagen en een veldbloemendemonstratie in het kader van de landschappelijke tuin en ecologisch groenbeheer.

Nationale Gazon Demodag vindt 20 september aanstaande plaats op het buitenterrein van Gramefo Graszoden in Eemnes. Er is een doorlopend programma van 09:00 tot 17:00 uur. Deelname is gratis na voorinschrijving op de website www.nationalegazondemodag.nl.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM