Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Aanvoerders Eredivisie gezamenlijk tegen kunstgras

donderdag 18 mei 2017

Twaalf aanvoerders van Eredivisieclubs zijn van mening dat er een verbod moet komen op kunstgras in de Eredivisie. Dat laten zij weten in een manifest van spelersvakbond VVCS.

Met dit statement spreken de aanvoerders hun zorg uit over met name de speltechnische en tactische gevolgen van spelen op kunstgras. Daarnaast ervaren zij de fysieke gevolgen van onregelmatig spelen op kunstgras als schadelijk. Twaalf van de achttien aanvoerders hebben hun mening laten horen; de enigen die niet meedoen zijn - logischerwijs - de aanvoerders van Excelsior, Sparta, Pec Zwolle, Roda JC, Heracles en Excelsior.

Onderdeel van licentievoorwaarden
De VVCS roept, mede namens deze aanvoerders, de KNVB en de clubs op om in Eredivisie uitsluitend op natuurlijk grasveld te spelen. Dit zou onderdeel moeten worden van de licentievoorwaarden. Om dit in het belang van het totale betaald voetbal te realiseren zal een fonds gecreëerd moeten worden dat het voor clubs mogelijk maakt om over te stappen naar een natuurlijk grasveld.

Danny Hesp, voorzitter van de VVCS: 'Ik begrijp deze spelers. Voetballen op kunstgras verandert het spel en beïnvloedt de ontwikkeling van het Nederlands voetbal op een negatieve manier. We moeten met zijn allen deze ontwikkeling stoppen en beginnen om de Eredivisie kunstgrasvrij te maken.'

Het volledige manifest is hier te vinden.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM