Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Groundsman
Stad + Groen

Kybys partner in nieuw KNVB innovatiecentrum

woensdag 17 mei 2017

Innoveren en onderzoeken, om het voetbal verder te ontwikkelen. Dat is in een notendop de gedachte achter het innovatiecentrum op de KNVB campus, dat maandag de deuren heeft geopend.

Het centrum op de KNVB Campus krijgt de naam #11 ('Nummer Elf') mee, een verwijzing naar rugnummer elf, dat staat voor creatieve en eigenwijze spelers. Voetballers die risico durven nemen en altijd drang naar voren hebben.

Nieuwe ontwikkelingen
Samen met partners uit het bedrijfsleven en wetenschap gaat de KNVB werken aan nieuwe ontwikkelingen voor het Nederlandse voetbal. Van infrastructuur als kunstgras en camerasystemen tot aan bestuursmodellen voor verenigingen en nieuwe technieken voor talentherkenning.

Bondsvoorzitter Michael van Praag opende #11 officieel: 'De doelstelling van de KNVB Campus is om via innovatie en onderzoek de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal te versnellen. We doen dat in nauwe samenwerking met een prachtig netwerk aan partners, die specifiek bezig zijn met sportinnovatie. Dat is uniek. We willen vooruit door vernieuwing, en we willen dat vooral sámen doen.'

Kroon op het werk
Aan #11 is een breed netwerk van partijen uit de wetenschap en bedrijfsleven verbonden. Zij hebben de mogelijkheid om als member werkplekken te huren in #11 of als innovation partner actief mee te investeren in onderzoeksprogramma's.

Seth van der Wielen van ingenieurs- en adviseursbureau Kybys laat weten het partnerschap een 'kroon op ons werk' is. 'Onze innovatieve blik op sport, techniek en bijvoorbeeld aanbesteden heeft geleid tot toonaangevende projecten zoals het WK Hockey 2014, ondersteuning bij het EK Atletiek 2016 en het nieuwe trainingscomplex Hillesluis, waar de nieuwbakken kampioenen van Feyenoord hun intrek gaan nemen.'

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM