Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Voetballer Nieuwendaal stopt als prof vanwege kunstgras

dinsdag 16 mei 2017

Afgelopen vrijdag heeft Steef Nieuwendaal zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. De 31-jarige speler van RKC stopt naar eigen zeggen vanwege het kunstgras.

Nieuwendaal won zijn laatste wedstrijd als prof met 1-0 op bezoek bij FC Emmen. Na afloop van de wedstrijd liet de middenvelder weten zijn beslissing al vanaf het begin van het seizoen te overwegen. Hij liet weten dat hij er niet voor gemaakt was om op een ondergrond van kunstgras te voetballen.

Dramatische staat kunstgras
De RKC' er zei na afloop dat zijn besluit is terug te voeren op de dramatische staat van de kunstgrasvelden in Nederland. Hij stelde dat het hem niet in de koude kleren ging zitten om iedere dag 'op die rommel te lopen.' Nieuwendaal stelt op gras veel makkelijker en relaxter te spelen. Hij noemde het kunstgras de doodsteek voor het voetbal en vindt dat het zo snel mogelijk moet worden afgeschaft.

Definitief afscheid
Zijn afscheid als profspeler lijkt definitief te zijn; hij laat weten zijn voetbalcarrière bij de amateurs voort te zetten. Alleen als zich nog een heel mooi avontuur aandient, zegt hij een herstart als profvoetballer in overweging te nemen.

Bron: Omroepbrabant.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM