Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Klein deel clubs ziet rookvrij complex zitten

dinsdag 11 april 2017

Vorige maand kondigden de Hartstichting en KNVB aan zich in te gaan zetten voor rookvrije sportterreinen. Maar zonder slag of stoot zal dat niet gaan.

Uit contact met diverse clubs blijkt dat niet iedereen op dit idee zit te wachten. Van de 2000 clubs die vorig jaar benaderd werden door de Hartstichting, gaf nog geen 4 procent aan hun complex rookvrij te willen verklaren, meldt de Stentor. Een woordvoerder van de Hartstichting meldt aan de krant dat het 'probleem' niet zozeer ligt bij de bestuurders, die vaak bereid zijn een rookverbod door te voeren. Een rookvrij complex kan echter rekenen op weerstand bij (rokende) clubleden, waardoor een verbod vaak niet van de grond komt.

Het rookvrij maken van complexen maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking tussen de Hartstichting en de KNVB. Ook het stimuleren van beweging bij de jeugd maakt hier onderdeel van uit. Clubbestuurders die hun complex rookvrij willen maken, kunnen bij de hartstichting een toolkit aanvragen waarmee ze rookvrij sporten kunnen promoten.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM