Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

'Subsidieregeling EDS populair bij voetbal- en tennisverenigingen'

maandag 3 april 2017

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) zal in 2017 mogelijk overvraagd worden. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn in een brief aan de Tweede Kamer.

Van Rijn schrijft de brief als antwoord op vragen van Kamerleden Bruins Slot (CDA) en Mulder (CDA). Voor de EDS-subsidieregeling is dit jaar zes miljoen euro beschikbaar, terwijl er in de eerste week van januari alleen al voor 6,1 miljoen euro aangevraagd werd. Per 1 maart 2017 staat de teller op 6,7 miljoen euro, zo schrijft Van Rijn.

Geen extra middelen
Dat verschil betekent echter niet per definitie dat er aan het eind van het jaar een tekort zal zijn. Ongeveer de helft van de aanvragen is namelijk nog in behandeling, waarvan een deel mogelijk nog wordt ingetrokken. Daarom kan er nog niet gesteld worden of - en zo ja, met hoeveel - het subsidieplafond overschreden is. Van Rijn benadrukt dat het kabinet niet bereid is om extra middelen vrij te maken voor de subsidieregeling.

Zonnepanelen het populairst
In totaal zijn er 583 aanvragen ingediend, waarvan de meeste afkomstig zijn van voetbalclubs (248) en tennisverenigingen (178). Ook hockey- (35), korfbal- (22), en atletiekverenigingen (17) weten de subsidieregeling te vinden. Gevraagd naar welk type materialen er vooral aanvragen gedaan worden, schrijft Van Rijn: 'Ruim een derde van de aanvragen betreft zonnepanelen. Een kwart van de aanvragen is bestemd voor veldverlichting. Van de overige aanvragen is nog 14 procent bestemd voor binnenverlichting en ruim 5 procent voor isolerende maatregelen.'

De subsidieregeling loopt van 2016 tot en met 2020. Er wordt jaarlijks een budget vastgesteld.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM