Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

PEC Zwolle over vijf jaar mogelijk op hybrideveld

maandag 20 februari 2017

PEC Zwolle stapt op termijn -gesproken wordt over vijf jaar- mogelijk over op een hybrideveld. De huidige kunstgrasmat wordt komende zomer na vijf jaar dienst verwijderd, schrijft voorzitter Adriaan Visser in zijn column op de website van de club.

Over het kunstgras van PEC Zwolle was de afgelopen maanden veel te doen. Ron Jans sprak in Studio Voetbal zijn onvrede uit over de mat en legde een mogelijk verband tussen het spelen op kunstgras en het aantal blessures. Bovendien staat de kunstgrasmat van PEC steevast onderaan in de stand van de VVCS-veldencompetitie.

Uitbreiding aantal velden
Volgens Visser is PEC Zwolle met Greenfields, Ten Cate en de gemeente Zwolle in gesprek om tot overeenstemming te komen voor een meerjarenplan betreffende het veld. De club wil in de toekomst vijf velden tot zijn beschikking hebben: twee hybride (waarvan één in het stadion), en drie kunstgrasvelden. De andere velden moeten rondom het stadion komen te liggen en bij elkaar gepositioneerd worden, 'want juist doordat hier jeugdspelers en eerste elftalspelers gewoon door elkaar lopen, ontstaat de sociale cultuur waar we als club zo goed in gedijen', concludeert de voorzitter.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM