Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Geldrop vervangt ‘schadelijk’ rubbergranulaat bij zes velden

donderdag 16 februari 2017

De gemeente Geldrop-Mierlo verwijdert het rubbergranulaat van zes kunstgrasvelden binnen de gemeente. Voor het verwijderde SBR komt kurk in de plaats.

Het rubbergranulaat is omstreden, zoals gisteren ook Zembla opnieuw aantoonde. Diverse experts betwijfelen of het veilig is om op te voetballen. De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo besloot daarom eind vorig jaar al om de toplaag met SBR op de kunstgrasvelden binnen de gemeente te vervangen. Daarmee zou een kostenpost van anderhalf miljoen euro gemoeid zijn.

Het college heeft tot verwijdering van de toplaag met rubbergranulaat besloten om kosten te besparen en de veiligheid op korte termijn te garanderen. Er komt kurk voor terug, wat tussen de een en twee ton gaat kosten. Het gaat om de verenigingen Braakhuizen, vv Geldrop en Mifano. Ook heeft de gemeente een Cruyff court met granulaat.

Volgens wethouder Verdouw is met de vervanging niet alle SBR van de velden verdwenen. Er blijven korrels achter die in het kunstgras zijn gedrukt. Toch zullen de veiligheidsrisico's met deze aanpak nihil zijn, betoogt hij.

De zes kunstgrasvelden in Geldrop-Mierlo worden binnen tien jaar vervangen. Dat betekent voor de huidige velden dat zij plaats maken als ze versleten zijn, wat goedkoper is.

Bron: studio040.nl


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Coen Janssen | 17 februari 2017 | 15:11
Ik denk dat de gemeente Geldrop op de langere termijn meer kwijt zal zijn.
Ze hebben daarover niet goed over nagedacht.

Kurk moet je ieder jaar bijvullen; kosten €5.000
De infill zal na 6-7 jaar helemaal op zijn.
Ga je dan compleet nieuwe infill gebruiken? of ga je de mat ook dan vervangen.

Niet slim dus.

REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM