Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Gemeente Molenwaard onderzoekt vervanging SBR-kunstgrasveld

dinsdag 14 februari 2017

De gemeente Molenwaard gaat toch onderzoeken wat de kosten zijn om kunstgrasvelden met rubbergranulaat te vervangen door ander infillmateriaal.

Het gaat daarbij in de gemeente Molenwaard om de voetbalverenigingen vv De Alblas, vv Nieuw-Lekkerland, De Zwerver, vv Groot-Ammers en VVAC. Zij beschikken elk over één of meerdere kunstgrasvelden.

Het college van B en W heeft het onderzoek toegezegd als antwoord op vragen van PvdA-raadslid De Kruijk, die hij stelde na de Zembla-uitzending van oktober vorig jaar. Het onderzoek van het RIVM waaruit bleek dat het risico op kanker 'verwaarloosbaar' is, overtuigde het raadslid niet. Hij bleef dan ook aandringen op een eigen onderzoek.

Het college gaat hier nu in mee en onderzoekt de vervangingsmogelijkheden van SBR door bijvoorbeeld kurk. Mocht uit nader onderzoek blijken dat er alsnog 'aanwijsbare' gezondheidsrisico's zijn bij gebruik van SBR, dan zal het college met voorstellen komen. Vervanging van alle rubbergranulaat op de kunstgrasvelden in de gemeente zou ruim 1,2 miljoen gaan kosten.

Bron: ad.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM