Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

BVO-dag kan opnieuw rekenen op veel interesse

vrijdag 13 januari 2017

Het is een jaarlijkse traditie geworden; een dag waarop stadionmanagers en fieldmanagers van betaald voetbalorganisaties bij elkaar komen en zich laten bijpraten. Dinsdag 10 januari vond alweer een achtste editie plaats, dit keer in De Grolsch Veste, thuishaven van FC Twente.

De dag van initiatiefnemers Barenbrug, ICL, Prograss en SGL kon ook dit jaar rekenen op een goede opkomsten. Jan van den Boom van Barenbrug spreekt van een 'superbijeenkomst'; vrijwel alle BVO-clubs waren vertegenwoordigd en vele hadden meerdere afgevaardigden gestuurd.

Een multifunctioneel mega-stadion
Na ontvangst van zo'n vijftig aanwezigen door voormalig profvoetballer Eddy Achterberg beet Danial Bridges van SGL het spits af met een presentatie. Bridges was ooit verantwoordelijk voor onderhoud van het Etihad Stadium in Melbourne, en betrokken bij het Singapore National Stadium in Kallang. Met de deelnemers deelde hij zijn ervaringen met de grote en multifunctioneel inzetbare stadions; in het Etihad Stadium bijvoorbeeld worden naast voetbalwedstrijden ook rugbywedstrijden en concerten georganiseerd.

Green Deal als rode draad
Anders dan vorig jaar stond de Green Deal niet expliciet op het programma. Toch werden wel onderling ervaringen uitgewisseld, bijvoorbeeld rond de vraag of en hoe clubs hier al op voorbereid zijn. Ook de sprekers stipten het onderwerp aan. Gjalt Jan Feersma Hoekstra vertelde over het belang en de rol van kali en calcium voor de grasplant en de manier waarop deze elementen effici├źnt kunnen worden toegediend.

Gerard van 't Klooster (SGL) vertelde over de laatste ontwikkeling rond de UVC180, een machine die door middel van UV-C licht in een werkbreedte van 1,8 meter schimmels in de grasmat doodt. Mark Timmerman van Prograss gaf een presentatie over de ontwikkelingen en wetenswaardigheden op het gebied van fieldmanagement. Aansluitend kregen de aanwezigen een rondleiding door het stadion en veld onder leiding van fieldmanager Henry de Weert en assistent-fieldmanager Mischa Veltman.

Open Dag Fieldmanagement
Tijdens de bijeenkomst werden gasten alvast geïnformeerd over de Open Dag Fieldmanagement, die de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek 6 april aanstaande organiseert. Deze dag wordt georganiseerd om jeugd enthousiast te maken voor het fieldmanagersvak, een beroep dat relatief weinig nieuwe instroom kent.

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM