Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

In memoriam Ardjan Maat 12-8-1968 – 19-12-2016

donderdag 29 december 2016

Op 27 december 2016 hebben we gedwongen afscheid moeten nemen van een icoon, een vader van een gezin met vrouw en 2 jonge meiden, die helaas een oneerlijke wedstrijd vroegtijdig moest staken. Ardjan, voor ons Ard, Vriend of gewoon Maat overleed op 19 december 2016. Ard is 48 jaar geworden. Zijn bedrijf, MAAT Sportvelden, bestond in 2015 nog 25 jaar.

'Ardjan kwam nooit op tijd, hij was er al of veel te vroeg' 'Ik ben niet van plan om de rotzooi van een ander op te knappen. Maar het is omdat jullie het zijn. En ..... het kwam goed'. Helaas kwam het met de gezondheid van Ard niet meer goed en heeft hij uiteindelijk de oneerlijke wedstrijd niet kunnen winnen. Het ging gewoon niet meer. Het was een mooi, bijzonder en waardig afscheid op de 27e waarbij naast familie en vrienden ook vele collega's, concullega's en opdrachtgevers aanwezig waren.

Ard was mede 'schuldig' aan de fantastische grasmat in De Kuip getuige een stuk heilig gras dat Ard meegekregen heeft van zijn vrienden uit Rotterdam.
Erwin Beltman, de grasmeester van De Kuip sprak de mooie woorden 'een gepassioneerde keiharde werker waarvan je wist dat hij pas naar huis ging als het werk goed achtergelaten was'.

Ardjan heeft ook bijgedragen aan het succes van AAsportstems BV (FieldTurf Benelux BV). Vanaf de oprichting eind 2007 was je onze vaste en vertrouwde partner. De 2 A's waren van Arjan en Adrie maar eigenlijk was het AA&Asportsystems: Adrie, Arjan & Ard. Door heel Nederland heb je je werkzaamheden bij nacht en ontij voor ons uitgevoerd. Wat een passie en drijfveer. Respect! Het botste ook wel eens want Ard kon koppig en eigenwijs zijn. Gelukkig won respect, waardering en passie het altijd weer. Dit was juist zo goed.

Je laatste aanlegklus was ook bij Feyenoord. De renovatie van het kunstgrasveld op Varkenoord. Ondanks je ziekte was je hier zelf nog aanwezig om het veld gereed te kunnen hebben voor de herfstvakantie afgelopen oktober. Ook dat heb je nog geflikt.

Naast De Kuip was er nog een stadion dat Maat omarmde: de Amsterdam ArenA. Afgelopen zomer heb je ook hier de grasmat verwijderd en de renovatiewerkzaamheden uitgevoerd en in 2015 nog het trainingsveld voor AFC Ajax aangelegd naast de Amsterdam ArenA.

Kwaliteit wint en kent geen haat en rivaliteit. Enkel gezonde rivaliteit. Hierdoor was het mogelijk om zowel voor Feyenoord als Ajax uit te komen.

Helaas moeten we nu verder gaan zonder Ardjan. Mooie herinneringen nemen we mee. MAAT Sportvelden: op zijn website stond 'Maat Sportvelden voor uw sportveld op Maat' 'Vakkundige aanleg van sportvelden zowel natuur- en kunstgras'. Niets aan gelogen.

Dag vriend.

Arjan Knottnerus FieldTurf Benelux BV
&
Erwin Beltman Stadion Feijenoord NVdoor Arjan Knottnerus FieldTurf Benelux BV/ Erwin Beltman Stadion Feijenoord NV


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM