Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

AHC IJburg kiest voor Philips Optivision Led

vrijdag 21 oktober 2016

Voor de nieuwe velden had AHC IJburg een nieuwe verlichtingsinstallatie nodig. De hockeyclub heeft er uiteindelijk voor gekozen om daarbij gebruik te maken van Philips Optivision Led.

Vooraf waren veel clubleden bang dat ze last zouden krijgen van het felle licht óf juist de bal niet meer zouden zien. Dat bleek na installatie gelukkig niet het geval. Volgens de spelers zou de bal zelfs beter te zien zijn, en waren er minder schaduwvlekken.

Multi-layer systeem
Ook de keuze voor milieuvriendelijke verlichting wordt gewaardeerd. Dat je het licht snel aan- en uit kunt zetten is een extra pluspunt, naast het feit dat het licht gedimd kan worden. Volgens installateur Oostendorp Nederland zullen de spelers het verschil amper merken als een van de modules het onverhoopt zou begeven. Dit komt door het multilayer-systeem waarbij de lichtvlakken elkaar overlappen. Maar mocht het toch gebeuren, dan kan het probleem nog dezelfde dag worden opgelost, omdat niet het hele armatuur, maar alleen de module hoeft te worden vervangen.

Optivision
Het Optivision gen2 Led-schijnwerpersysteem van Philips kan ingezet worden bij algemene en recreatiesportterreinen, van de eenvoudigste tot de meest complexe. De schijnwerpers met hoog rendement worden geleverd met drie of twee Led-lichtmodules die werken met een externe driverdoos, afzonderlijk voor gebruik van afstand vanaf de schijnwerper (BV) of vooraf geplaatst op de montagebeugel van de schijnwerper (HGB) voor installatiegemak en lagere initiële kosten. Optivision Led gen2 biedt nieuwe mogelijkheden om het energieverbruik te reduceren en de flexibiliteit te verhogen bij gebruik in combinatie met de geavanceerde systeemregelaars en - sensoren van Philips. De schijnwerpers zijn ook compatibel met andere externe regelsystemen via het Dali-protocol.

Meer informatie over de Led-sportveldverlichting is te vinden op de website van Philips.


door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM