Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Barenbrug levert volop aan EK Frankrijk

maandag 30 mei 2016

Deze zomer levert Barenbrug weer volop graszoden en mengsels voor de velden rond het EK in Frankrijk.

Het is nog niet bekend hoeveel stadions en trainingsvelden van Barenbrug -gras zullen worden voorzien, maar Jan van den Boom van Barenbrug speculeert dat er circa een handvol stadions en minstens even zoveel trainingslocaties aan de beurt komen ten bate van Barenburg-gras.

'De Franse competitie is afgelopen en de velden worden momenteel overgedragen aan de Uefa,' aldus Van den Boom. Deze heeft haar eigen adviseurs, die sommige velden laten vervangen met graszoden uit Duitsland en Nederland. Bekend is dat Barenbrug daar bij van de partij is. Maar over precieze aantallen kan ik nog niet spreken. Hoe dichter het EK nadert, hoe meer er bekend wordt. Sommige stadions in Frankrijk worden niet vervangen door zoden, maar zijn het hele jaar doorgezaaid met Barenbrug-mengsels. Daar liggen wij dus sowieso. Een trainingslocatie met Barenbrug is al wel bekend, deze ligt in Zwitserland. De Hendriks-mat gekweekt met RPR is speciaal door de Duitse Voetbal Bond geschonken aan de Deutsche Mannschaft, omdat de DFB wil dat het Duitse team alleen het beste van het beste moet krijgen om op te trainen.'

Barenbrug heeft R&D locaties in het noorden en in het zuiden van Frankrijk omdat op die manier rassen en soorten in verschillende klimaten kunnen worden getest. Ook de zaadproductie van de graszaden voor gebruik in Frankrijk worden hoofdzakelijk in Frankrijk geproduceerd in opdracht van Barenbrug France.

Het EK-hoofdingrediënt bij Barenbrug wordt gevormd door RPR-graszaad. 'RPR is de laatste jaren ontzettend populair geworden in de Franse competitie,' vertelt Van den Boom.
RPR is een zelfherstellend Engels raaigras dat horizontale uitlopers vormt. Het is het eerste en enige Engels raaigras dat dit unieke kenmerk bevat. Het grote voordeel van gewoon Engels raaigras is de vestigingssnelheid. Met RPR komt daar de enorme sterkte bij, terwijl dezelfde snelheid behouden blijft. De horizontale uitlopers vormen een reusachtig netwerk van plantjes dat bijna niet kapot te krijgen is. Wanneer door bijvoorbeeld een harde tackle schade wordt aangebracht, treedt het zelfherstellende vermogen van RPR in werking. Binnen een mum van tijd is de grasmat dan weer intact.

Internationale topsportreferenties van Barenbrug zijn onder meer het grasveld in het Olympisch stadion tijdens de spelen in Beijing, of de velden tijdens het WK-voetbal in Zuid-Afrika, waar op het laatste moment graszaad van Barenbrug werd gebruikt om de velden te redden, en met succes. Ook in Polen en Oekraïne werden de Euro Cup velden doorgezaaid met graszaad van Barenbrug. RPR was ook de basis voor de velden tijdens de Confederations Cup in Brazilië. Het beste veld bij het WK voetbal in 2014 was het trainingsveld van het Nederlands elftal.


door Santi Raats

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM