Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Grasmat De Kuip opnieuw beste grasmat van Nederland

woensdag 18 mei 2016

Erwin Beltman
De grasmat van De Kuip is voor het derde jaar op rij verkozen tot beste grasmat van Nederland. Gisteren reikte Danny Hesp, voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS), de prijs uit aan de groundsmen van Feyenoord.

Sinds de invoering van de eretitel in 2008 kwam het nog niet eerder voor dat de titel voor een veld werd geprolongeerd. Voor head groundsman Erwin Beltman is deze derde overwinning een mooie beloning voor het werk dat het team neerzet en een stimulans om ook volgend jaar de prijs binnen te slepen.

Beoordelingen
De ranglijst voor de grasvelden is opgesteld door scores die aanvoerders van bezoekende clubs toekennen aan het veld. Na elke wedstrijd geven zij een cijfer door aan organisator VVCS. In het algemeen zijn de Nederlandse grasvelden dit jaar beter beoordeeld. FC Twente en Vitesse zijn opvallend gestegen in beoordeling dit seizoen. De grasmat van FC Twente staat dit jaar op de tweede plek met een score van 3,94 op een schaal van 1 tot 5. Met een score van 4,88 sprong de grasmat van De Kuip daar wel ver bovenuit. De Kuip ontving vorig jaar nog een 4,18, maar is dit jaar dus nog meer gestegen. Aanvoerders waardeerden het dat de grasmat van De Kuip het hele jaar door op topniveau is.

Nieuw veld
Feyenoord traint deze week nog een paar keer in De Kuip en er worden de komende tijd nog diverse evenementen op het veld gehouden. Daarna op 9 juli zal de huidige grasmat weggehaald worden en zal twee dagen later een nieuw veld aangelegd worden.

Bronnen:
Feyenoord
VVCS


door Janneke de Wit

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM