Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Benoeming professor Turfgrass Sciences laat nog even op zich wachten

donderdag 11 juni 2015

De laatste jaren is de Dutch Turfgrass Research Foundation (DTRF) druk bezig geweest met de oprichting van een leerstoel Turfgrass Sciences en selectie van kandidaten voor deze bijzondere leerstoel.

De laatste stand was dat de Noor Trygve Aamlid de leerstoel op zich zou nemen, maar dat Wageningen UR nog wat formele zaken moet afhandelen voordat de leerstoel echt van start zou kunnen gaan. Duidelijk is nu dat Aamlid, die ook vice-chairman is van de Scandinavian Turfgrass and Environment Research Foundation (STERF) vanwege persoonlijke omstandigheden heeft afgezien van de functie.
Volgens het bestuur van de DTRF betekent dit allerminst dat de het onderzoeksprogramma van de DTRF wordt beƫindigd. Naast de zoektocht naar een nieuwe kandidaat zullen de WUR professoren Paul Struik en Coen Ritsema met steun van de DTRF projecten starten. Op dit moment zijn er drie projecten gedefinieerd:

Richtlijnen voor een chemie-vrij sportgrasveldbeheer
Binnenkort start een projectgroep . Een projectgroep met vertegenwoordigers uit de WUR, de HAS, het bedrijfsleven, en deskundigen uit de praktijk stelt richtlijnen op om bestaande preventieve en bestrijdingsmaatregelen te vertalen naar chemievrij sportgrasveldbeheer.

Probleemanalyse naar de knelpunten over het gebruik van pesticiden
Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door masterstudenten van de WUR.

Ontwikkeling nationaal en internationaal onderzoeksnetwerk
De DTRF heeft met STERF en het Sports Turf Research Institute (STRI) afgesproken een protocol te ontwikkelen voor informatie-uitwisseling en -afstemming alsmede mogelijke samenwerking.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM