Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

KSP Kunstgras introduceert volautomatische 2 meter brede mattenklopper

zaterdag 6 juni 2015

KSP Kunstgras heeft een nieuwe 2 meter brede mattenklopper geïntroduceerd, die de kunstgrasmat volautomatisch oprolt en daarmee de bestuurder werk uit handen neemt. Dankzij zijn kleine formaat is de machine ook geschikt voor het verwijderen van kunstgras op kleinere sportvelden.

De mattenklopper werd ontwikkeld in samenspraak met Silica Nova en is speciaal bedoeld voor het snel en efficiënt verwijderen van kunstgras. De mattenklopper rijdt over het veld en pakt de kunstgrasmat op, klopt deze leeg en rolt hem op. Het resultaat is een netjes opgerolde kunstgrasmat die ontdaan is van zijn infill, en een eveneens schone ondergrond.

KSP Kunstgras specialiseert zich de laatste jaren in het vervangen van kunstgras. Het bedrijf beschikte al over een 4 meter brede mattenklopper, waarmee het snel grote oppervlakten kon ontdoen van de kunstgrasmat. Volgens Joost Sweep, eigenaar KSP Kunstgras, is de 2 meter brede machine ontstaan vanuit een groeiende vraag naar vervanging van kleinere kunstgrasmatten, zoals Cruyff Courts.

Volautomatisch
De kleinere matterklopper is doorontwikkeld vanuit zijn grotere broer. Hij werkt daardoor in basis hetzelfde, maar heeft enkele voordelen ten opzichte van de grotere variant. Zo werkt hij volautomatisch, waardoor de grasmat niet handmatig opgepakt hoeft te worden en alleen het besturen van de machine afdoende is. Daarnaast is de 2 meter brede matterklopper in staat de sporttechnische laag intact te laten, wat werk scheelt bij bijvoorbeeld het opnieuw verdichten van het oppervlakte. Volgens Sweep heeft de kleinere omvang van de machine geen invloed op de capaciteit; de machine zou even snel eenzelfde oppervlakte kunnen bewerken. Een voordeel is bovendien dat de kleinere machine dusdanig klein en licht is dat hij gemakkelijk getransporteerd kan worden, waardoor het niet nodig is zwaar transport in te schakelen.

De nieuwe mattenklopper is inmiddels operationeel en heeft proefmatig al zo'n vijfduizend kunstgras opgerold. Sweep is tevreden met de resultaten én het feit dat KSP nu aan elke vraag vanuit de markt kan beantwoorden. "De familie is compleet", aldus Sweep.door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM