Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Votex presenteert nieuwe Dextra-maaiarm

woensdag 20 mei 2015

Votex is bekend van de klepelmaaiers, maar heeft ook een uitbreide lijn compacte maaiarmen in zijn programma. Deze lijn wordt nu uitgebreid met de Votex Dextra.

De Dextra is ontwikkeld voor de gebruiker die een vast aan de trekker gemonteerde maaiarm overweegt maar de flexibiliteit wil behouden van een machine in de hefinrichting. De maaiarm is voorzien van een eigen hydraulisch circuit, waardoor kan deze eenvoudige aan- en afgekoppeld kan worden. Het benodigd aftakasvermogen is minimaal 60 pk. De Dextra wordt leverbaar als M49 (bereik 4,9 meter), M54 (bereik 5,4 meter) en M54T (bereik 5,4 meter met telescooparm).

De Dextra is vanaf het begin ontwikkeld als armklepelmaaier. Dit komt terug in zaken als hydraulische uitbreekbeveiliging naar voor- en achterzijde, topkwaliteit hydraulische componenten met plunjerpompen- en motoren en een uitgekiend ontworpen giekenstel. Dit giekenstel biedt een maximaal bereik en toch voldoende bodemvrijheid onder de gieken.

De machine is standaard voorzien van proportionele bediening op de eerste en tweede giek via een speciaal ontworpen joystick. Bij de versie met telescooparm staat de klepelbak in verstek naar voren voor beter zicht op het werk. Tijdens transport blijft de machine volledig binnen de buitenbreedte van de tractor door een transportbreedte van 2,22 meter.

De klepelbak kent twee draairichtingen en de afscherming aan de voorzijde is te demonteren, zodat ook jong houtopschot gemaaid kan worden. De machine is standaard voorzien van y-klepels voor het maaien van gras en hout tot een doorsnede van twee centimeter. Voor het zwaardere werk is een bosklepel van het type 'doordraaiklepel' beschikbaar waarmee hout tot een doorsnede van tien centimeter geklepeld kan worden.
door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM