Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Wint Dutch Power Company met de Conver Greenbot de Green Innovation Award 2014 in de categorie Sport?

maandag 13 oktober 2014

Herder, Votex, Conver, Probotiq en Louis Nagel onder vallen heeft het afgelopen jaar een autonome tractor gepresenteerd.

De machine die de naam Conver Greenbot meekrijgt zou in staat moeten zijn om via Teach & Playback vooraf opgenomen taken uit te voeren en dit dan volledig zelfstandig en zonder chauffeur. Het oranje prototype van deze autonome trekker is ontwikkeld in een samenwerking tussen de DPC dochters Probotiq en Conver. Dit jaar wordt het prototype getest en de 0-serie komt dan naar verwachting vanaf voorjaar 2015 op de markt. De Greenbot wordt aangedreven door een sterke, nieuwe Perkins 110 pk motor, die sinds één jaar op de markt is. Verder heeft de autonome tractor 4-wielaandrijving, een voor- en achter hefinrichting en een kruipgang optie.

De Greenbot is naast de al genoemde Teach & Playback technologie ook voorzien van een 'dynamische pad planning' waarmee routes volledig van tevoren berekend kunnen worden. Het prototype is een 1.30 meter breed model dat onder meer geschikt is voor sportvelden en boomgaarden. Bij Conver was in aanbouw ook al het 1.50 meter model te zien. Volgens DPC gaat de Greenbot rond de 125.000 euro kosten. Voordeel van de Greenbot is dat je zowel voor als achter deze autonome robot allerlei soorten werktuigen kunt hangen.
Louis Nagel zal verantwoordelijk zijn voor de verkoop van de Greenbot. Conver is alleen verantwoordelijk voor de ontwikkeling.

Klik hier voor het volledige artikel

KLIK HIER OM UW STEM UIT TE BRENGEN
REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM