Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Zelfrijdende machines op de WK velden in Brazilië

vrijdag 13 juni 2014

Nu het WK van start is gegaan, is het zaak om na de wedstrijden de velden weer snel in conditie te krijgen voor de volgende wedstrijd. Op het WK in Brazilië worden zelfrijdende onderhoudsmachines gebruikt, zodat de bodemdruk beperkt blijft. In de 12 stadions zijn op de velden tijdens het toernooi, tractoren zijn namelijk niet toegestaan, teneinde het risico van afdrukken in de grasmat te voorkomen.

De Redexim Carrier is een driewielig werktuigdrager, waar je mee moet lopen, is speciaal gemaakt voor een lage bodemdruk. De werktuigdrager kan uitgerust worden met verschillende veldbewerkingsmachines, zoals een Verti Drain, een SpeedSeed of een Rinck topdresser De drie belangrijkste stadions waar de Redexim carrier word in gezet, waaronder de Nederlandse speelsteden, zijn de Arena Corinthians in São Paulo, het Bahia stadion in Salvador en het Maracanã stadion in Rio de Janeiro.

Een paar dagen voor de openingswedstrijd is de Carrier met Verti-Drain ingezet in het Corinthians stadion in Sao Paulo op hun Desso Grassmastermat, omdat deze matten de neiging hebben sneller hard te worden en de technische Brazilianen er baat bij hebben dat de mat strak en soepel is en extra kort gemaaid. Hier werd gisteren, donderdag 12 juni,de openingswedstrijd gespeeld tussen Brazilië en Kroatië. Heel erg swingend was het allemaal nog niet, het leek erop dat de Braziliaanse spelers meer last van stres hadden dan het gras.REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES