Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Solidafix nu ook toepasbaar op korfbalveld

donderdag 2 november 2017

Doordat de maatvoering van de korfbalvelden zijn aangepast naar kleinere afmetingen, ontstond het probleem dat sommige velden minder strak kwamen te liggen. Mede door weersinvloeden en een ander type onderbouw bestaat de kans dat de mat gaat schuiven. W&H Sports heeft hiervoor de oplossing bedacht.

Solidafix
Het klemsysteem Solidafix van W&H Sports, dat in eerste instantie is ontwikkeld voor het fixeren van het kunstgras van hockeyvelden, wordt nu ook voor korfbal gebruikt. Met een paar aanpassingen van het klemsysteem is het nu ook toepasbaar voor korfbalvelden en dit is uniek.

Nieuwe korfbalgrondpot
Een veel voorkomend probleem bij korfbal zijn loszittende korfbalgrondpotten en palen die door zandinloop moeilijk uit de grondpotten verwijderd kunnen worden. In samenwerking met John van der Laan van de gemeente Den Haag heeft W&H Sports een nieuwe fundatie ontwikkeld voor korfbalgrondpotten. Traditioneel aangebrachte korfbalgrondpotten gaan door het gebruik en zetting van de ondergrond na verloop van tijd loszitten. Hierdoor staan korfbalpalen in veel gevallen scheef of onvoldoende stabiel en ontstaat een gevaarlijke situatie door oneffenheden rondom de grondpot.


De traditioneel aangebrachte grondpotten worden met een grondboor voorgeboord en vervolgens in de grond geslagen. Met de nieuwe fundatiemethode worden grondpotten die zijn voorzien van schroefdraad zonder verwijdering van de sporttechnische onderbouw machinaal aangebracht. Ook wordt er een aanpassing gedaan aan de centreerring op de paal zodat palen makkelijker kunnen worden verwijderd. In de gemeente Den Haag zijn onlangs naar volle tevredenheid op diverse korfbalvelden traditionele grondpotten vervangen door grondpotten met schroefdraad.

door Willemijn van Iersel


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES