Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Een splinternieuwe Atco van 30 jaar

maandag 23 oktober 2017

Frank Verder reist als directeur van Mantis ULV zeer regelmatig en bezoekt daarbij vele landen. Tijdens een van zijn reizen deed hij een bijzondere ontdekking. Bij een tuin- en parkmachine-handelaar in België zag hij een Atco-kooimaaier staan in perfecte nieuwstaat.

Atco
Atco werd ook wel de Rolls-Royce onder de kooimaaiers genoemd en staat voor Brits vakmanschap en degelijkheid in machinebouw. Verder vertelde dat vanwege de legendarische naam van Atco en de recente overname voor Allett hij nieuwsgierig werd naar de herkomst van de kooimaaier. 'De eigenaar vertelde mij dat deze machine 1982 als bouwjaar heeft en alleen in gebruik is geweest als boegbeeld en publiekstrekker in de winkel en op professionele beurzen. Mede daarom is deze machine ook de breedste (30"= 76 cm) van alle Atco modellen en uitgerust met een "Sulky Seat". Een extra bijzondere en luxueuzere kooimaaier, die ook nog nieuw is', glundert Verder.
Hij vervolgt: 'Het mooie van deze machine is dat nog steeds onderdelen van machine en motor beschikbaar zijn, al zal dat vooral zijn bij gespecialiseerde bedrijven.'

Koop
Vanwege de onmiddellijke klik met de machine werd de machine direct gekocht. Echter niet voor zichzelf maar voor een geïnteresseerde landgoedeigenaar in Nederland.

Opnieuw te koop?
Inmiddels is er nieuws dat de landgoedeigenaar (op leeftijd) gevallen is en zijn heup daarbij gebroken heeft. Volgens de familie zal hij na herstel niet langer terugkeren op zijn landgoed en zal de machine dus binnenkort voor een bijzondere prijs te koop worden aangeboden.

De specificaties van de machine:
• Maaibreedte: 76cm (30”)
• Maaihoogte: 6-36mm, traploos
• Motor: Tecumseh benzinemotor 6 pk, 4-tact
• Messenkooi 6-delig
• Aandrijving: ja, via stalen achterrol, 3x gedeeld, rubber bekleed
• Gewicht: ca.131kg
• Inclusief aluminium opvangbak en set zijwielen
• Bijzonderheden: stuurboom in hoogte verstelbaar, Aandrijving apart van snijcilinder in te schakelen.
• Extra's: zelfsturende Sulky-volgzitting, makkelijk aan-af koppelen, volgt exacte spoor van maaierREACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES