Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Sneeuwruimen op sportvelden

donderdag 5 februari 2015

Momenteel ziet het er in vele delen van Nederland prachtig wit uit. Echter zorgen deze winterse taferelen ook voor de nodige problematiek. Niet alleen in het verkeer, maar ook op de kunstgras voetbalvelden. Daarbij staat de vraag centraal of deze sneeuw op de kunstgras velden verwijderd moet worden.

Rolugro hoort steeds vaker dat het door de leveranciers van kunstgras wordt afgeraden om sneeuw te ruimen. Het sneeuwruimen zou schade aanbrengen aan de vezel en het infillmateriaal (rubber/kurk) zou te veel buiten het veld worden gedrukt, wat de sporttechnische eigenschappen zou aantasten.
Vanuit de ervaring in de praktijk heeft Rolugro een sneeuwschuiver voor kunstgras ontworpen. Deze sneeuwschuiver wordt deze dagen volop gebruikt. De resultaten zijn goed, het hele veld is binnen de kortste keren sneeuwvrij en de verplaatsing van rubber is daarbij gering. Nadat het veld sneeuwvrij is gemaakt, wordt het veld gesleept om te zorgen dat het rubber weer goed verdeeld wordt. Naast dat het complete kunstgrasveld voor wedstrijden (1e en eredivisie) vrij moet zijn van het sneeuw, bestaat er ook de mogelijkheid om de sneeuw in de uitloopstrook te schuiven. Er blijft dan voldoende ruimte over om te kunnen trainen.GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES