Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

'Gecreëerde onduidelijkheid biociden gebruik is schadelijk'

woensdag 20 juni 2018

Aad van Oosten
De gecreëerde onduidelijkheid rondom het gebruik van biociden voor het reinigen van sportvelden is schadelijk voor milieu en markt, dit stelt Aad van Oosten van KG Reiniger.

KG Reiniger, ook wel KG Clean genoemd, is een reinigingsmiddel op basis van enzymen. Binnen het rapport van BSNC en in de concurrentiesfeer worden middelen op basis van enzymen over één kam geschoren met biociden. Van Oosten: "Dit is kortzichtig en daarnaast ook gewoonweg incorrect. KG Reiniger is op basis van enzymen en is een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel. Voor KG Reiniger wordt geen toelatingsnummer toegekend omdat het product geen biocide is. Door de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is onlangs (12 juni 2018) onderzoek gedaan naar KG Reiniger waarbij gebleken is dat het product voldoet aan de Biocidenverordering en de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden waardoor deze niet als een biocide wordt beschouwd.

Jammer

"Het is jammer dat deze verwarring wordt gezaaid onder sportveldbeheerders. Niet alleen voor ons als KG Reiniger, maar ook in het algemeen. Goede natuurlijke producten op basis van enzymen worden nu ten onrechte in het verdomhoekje gezet met het label: chemisch en slecht." Van Oosten stelt: "Deze verwarring kan zelfs schadelijk zijn, door deze verwarrende en onjuiste informatie gaan sportveldbeheerders misschien ten onrechte verkeerde keuzes maken. Dit zou zonde zijn."
Van Oosten vervolgt: "Ik heb al vragen gekregen vanuit de markt of ze geen biocide moeten gaan gebruiken mét een toelatingsnummer. Dit is natuurlijk van de gekken, zo gaan we terug in de tijd en wordt de Greendeal van 2020 niet haalbaar."

Met z'n allen zijn we verantwoordelijk
Met z'n allen, aannemers, leveranciers, gemeenten, sportclubs etc., zijn we verantwoordelijk voor het milieu. Laten we deze verantwoording nemen en stoppen met het geven van foutieve voorlichting.


door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES