Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Blog: Vroeger beginnen levert zo veel op!

woensdag 9 september 2015

Even een grove schatting: het afgelopen seizoen hebben alle kunstgrasaannemers samen ongeveer 130 kunstgrasvoetbalvelden gebouwd.

Dat is dus exclusief hockey-, rugby- en korfbalvelden en een enkel verdwaald panna- of Cruyff Court-veldje. Van die 130 velden is op dit moment - en ook dat is weer een grove schatting - 75 procent compleet afgewikkeld. De eindkeuring is succesvol afgesloten en er kan gespeeld worden. Is dat goed? Ja en nee. Als industrie zie je graag dat jouw klanten aan het begin van de competitie over hun velden kunnen beschikken, dus wat dat betreft is een score van 25 procent niet afgewikkeld niet plezierig. Anderzijds zijn wij als bouwers enorm afhankelijk van het weer en dat is de laatste maand tamelijk dramatisch geweest. Augustus komt met gemak in de top-10 van natste augustusmaanden van de afgelopen eeuw. Als je dat in aanmerking neemt, is de 75 procent opgeleverde velden waarschijnlijk een topprestatie.

Beter
Ik denk echter dat het veel beter kan. Waarom komt het aanlegseizoen pas medio juni serieus op gang? Aan het einde van het voetbalseizoen (april/juni) is er voldoende capaciteit bij de aannemers en kunstgrasproducenten beschikbaar (we zijn dan massaal aan het duimen draaien) en vaak zijn de aanlegomstandigheden (het weer) ideaal.
Natuurlijk proberen wij onze klanten graag te helpen door pas te beginnen nĂ¡ dat ene jeugd- of zomertoernooi, maar kan dat met een beetje creativiteit niet verplaatst worden naar een ander veld? Eerlijk is eerlijk: die creativiteit moet een vereniging aan het begin van de competitie toch ook zoeken omdat velden niet klaar zijn?

Stelling
Mijn stelling: het is niet handig dat we de complete jaarproductie van meer dan 200 velden ieder jaar in een steeds korter tijdsbestek proberen te proppen, terwijl er aan het eind van de competitie met een beetje creativiteit en goede wil vaak wel een maand of zes weken extra tijd te winnen is. Daar profiteert iedereen van.

Gosewin Bos

De auteur is landelijk businessmanager Sport van de Antea Group
door Gosewin Bos


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES